Dostupnost

 Mi, u Prospecto.rs, smo potpuno svesni važnosti dostupnosti veb-sajta što većem broju ljudi, bez obzira na sposobnosti ili opremu za pristup internet koju mušterije poseduju. Svaki dan, vredno radimo kako bi poboljšali dostupnost našem sajtu ne samo sa kompjutera i laptopova, već i sa tablet računara i mobilnih telefona. Pored toga, cilj ove dostupnosti jeste učiniti veb-sajt korisnim za osobe sa određenim invaliditetom. Stoga, veb-sajt će biti dizajniran na način koji će omogućiti svim korisnicima jednak pristup informacijama i funkcionalnosti.  

Korišćenje veb-sajta

Mi koristimo fontove koji su laki za čitanje bez obzira na spodobnosti ili opremu koju korisnici imaju. Sve naše slike su okarakterisane odgovarajućim "alt" tagovima kako bi nagovestili sadržaj slike, ukoliko ona iz nekog razloga nije prikazana. Navigacija na našem veb-sajtu je mnogo lakša i radi na dosledan način.

Saveti za lakše korišćenje Prospecto.rs.

Kako povećati ili smanjiti font veb-sajta

Iz opcije vašeg pretraživača pod nazivom“Tools” , izaberite “Internet Options”. U “General” tabu, kliknite na “Accessibility”. Izaberite “Ignore font styles specified on web pages” opciju i izaberite “OK”. Idite na meni pretraživača (Browser menu) i izaberite “View”. Zatim izaberite opciju “Text size” i obeležite željenu veličinu.

Kako izmeniti veb-sajt i boje teksta

Iz opcije vašeg pretraživača pod nazivom“Tools” , izaberite “Internet Options”. U “General” tabu, ckliknite na “Colours”. Deselektujte opciju “Use Windows colours”. Zatim obeležite the box? Pored opcije “Text” i izaberite boju koja vam se sviđa. Kliknite na dugme “OK”. Za promenu pozadine veb-sajta, obeležite “Background” i izaberite željenu boju. Zatim kliknite na “OK’ dugme.

Odakle početi

Koristite mapu sajta za uvid u sve što se nalazi na sajtu i pronađite vrlo brzo ono što vam treba.

Saveti za pretragu

Jedan od najbržih načina da nađete ono što tražite jeste da koristite pretraživač na početnoj strani veb-sajta. Koristite najbitnije ključne reči i pretraživač će vam ponuditi nagoveštaj o stavki koju tražite. Ukoliko pokušavate da nađete prodavnicu u vašem gradu, koristite filter za gradove. Na ovaj način, vaša pretraga će biti brza, laka i tačna.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate nekih poteškoća u pristupu sajtu, kao i komentar ili preporuku o njegovom sadržaju i strukturi, molimo Vas ne oklevajte i kontaktirajte nas sledećim putem:

Email: [email protected]

Ovaj sajt koristi "kolačiće" u cilju bolje usluge za posetioce, u skladu sa pravilima upotrebe "kolačića". Korišćenjem ovog sajta Vi ste saglasni sa tim pravilima. Ako želite da saznate više o "kolačićima", pročitajte "Cookies politika". Saznajte više

Shvatio