Pravila o korišćenju kolačića

 

1. Opšti uslovi

Prospecto Group jsc. razvija platformu za prospecto.rs. Naš glavni cilj je da pomognemo koriscnima da brzo i lako pronađu najnovije promocije u njihovom gradu. Korisnici mogu da posete veb-sajt znajući da su njihove privatne informacije u potpunosti zaštićene. Prospecto Group ne prikuplja privatne podatke poput imena, broja kreditnih kartica, adresa, itd. Koristimo generisane informacije uglavnom u statističke svrhe. Ovo nam omogućava da neprestano optimalizujemo i modifikujemo sajt u skladu sa zahtevima i interesima korisnika.

2. Prospecto.rspravila o korišćenju kolačića

Kolačići su mali delovi teksta koje internet skladišti u vašem računaru kroz vaš internet pretraživač. Počeli su da se koriste sredinom devedestih, i trenutno predstavljaju jednu od najkorišćenijih internet tehnologija na globalnom nivou. Kolačići ne mogu da šire viruse ili da obezbede pristup vašem hard disku. U skladu sa time, mi nismo u mogućnosti da pristupimo bilo kojoj informaciji koja se nalazi na vašem disku, čak iako sadrži kolačiće.

Osnovne funkcije sajta oslanjaju se na kolačiće. Zahvaljujući njima, u mogućnosti ste da primate zanimljive i prikladne informacije i onlajn reklame. Sa druge strane, bez kolačića nećete biti u mogućnosti da kupujete onlajn, kako se kolačići koriste za skladištenje izabranih predmeta u vašoj korpi za kupovinu.

Kolačići korišćeni na prospecto.rs ne prikupljaju nijedan od vaših privatnih podataka i drugih privatnih detalja, i oni ne mogu da oštete Vaš računar, tablet, ili mobilni telefon. Mi koristimo kolačiće da bi Vam obezbedili optimalno korišćenje internet s jedne, i da bi poboljšalji efikasnost i funkcionalnost vebsajta s druge strane. Ovaj odeljak naših pravila o privatnosti pruža jasne i razumljive informacije o kolačićima koje koristimo, kao i o razlozima njihovog korišćenja.

Koje informacije kolačići skladište?

Kolačić uglavnom skladišti:

  • URL vebsajta sa kojeg je potekao;
  • Podatak o isteku kolačića ili vremenskom periodu tokom kojih se kolačić zadržava u Vašem računaru ili telefonu;
  • Vrednost – uglavnom nasumično generisan jedinstveni broj.

Koliko dugo kolačić ostaje u Vašem računaru?

  • Kolačići sesije – ovi kolačići su prisutni dok god ne zatvorite pretraživač. Ne skladište se na Vašem hard disku i obično se koriste da prate stranice koje posećujete kako bi personalizovali informacije o Vašoj poseti određenoj stranici..
  • Trajni kolačići – ovi kolačići su skladišteni na vašem hard disku dok god ih ne obrišete ili sami ne isteku. Mogu biti korišćeni, na primer, za skladištenje vaših preferenci na posećenom vebsajtu.

Prihvatanje

Korišćenjem ovog vebsajta, pristajete da prospecto.rs skladišti kolačiće na vašem računaru ili mobilnom uređaju.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići sa prospecto.rs veb-sajta obavljaju važne funkcije: oni registruju željena podešavanja korisnika tokom korišćenja određenog vebsajta i obezbeđuju personalizovan i poboljšan internet sadržaj. Kada kupujete onlajn, oni skladište predmete koje ste selektovali u Vašoj korpi za kupovinu, i kada koristite našu onlajn podršku, dozvoljavaju Vam da izaberete uređaj i pronađete odgovore na Vaša pitanja na najbrži mogući način.

Drugi tip kolačića pomaže nam da razumemo kako korisnici koriste naš vebsajt, što nam omogućava da optimalizujemo naše onlajn projekte. Ovi kolačići mogu da pokažu vreme i trajanje korišćenja, kao i da nam pruže informacije o načinu na koji korisnici pretražuju naš vebsajt. U skladu sa time važno je još jednom da naponemo da kolačići ne skladište Vaše privatne informacije. Zbog toga naš departman za marketing, radeći sa alatima za veb analizu, nije u mogućnosti da Vas lično identifikuje. U tom slučaju, važni podaci koje mi dobijamo su sledeće: koliko vremena je potrebno određenoj stranici da se učita ili koji tip informacije je najviše pretraživan od strane korisnika, kao i vreme i trajanje korišćenja informacije o načinu na koji korisnici pretražuju vebsajt. Ovi kolačići su nam takođe korisni svaki put kada vebsajt ne funkcioniše pravilno. U tim slučajevima, kolačići nam pomažu da lociramo problem i rešimo ga.

Treći tip kolačića koristimo kako bi odlučili gde da postavimo naše onlajn reklame i odredimo njihovu efikasnost. Njihov zadatak je da nas informišu kada bilo koja od naših reklama postavljena na durgom vebsajtu (npr. Google, Yahoo, itd) preusmeri korisnika na prospecto.rs vebsajt. Kao i prethodna dva tipa, ni ovaj tip kolačića ne sakuplja Vaše privatne informacije i podatke.

Tipovi kolačića korišećni od strane  prospecto.rs

Kolačići koje koristimo mogu se podeliti u dve kategorije. Prva uključuje kolačiće postavljene od strane nas ili “kolačiće prve stranke”, a druga kolačiće postavljene od strane naših partnera ili “kolačiće treće stranke”.

Kolačići prve strane

Osnovna funkcionalnost našeg vebsajta uglavnom zavisi od kolačića koje mi postavljamo. Oni takođe uključuju veb analitičke kolačiće koji nam pomažu u dolaženju do broja korisnika koji posećuju određeni vebsajt kao i u skladištenju preferenci naših korisnika, praćenju njihove aktivnosti na našem vebsajtu, i poslednje ali ništa manje značajno, u skladištenju predmeta izabranih od strane korisnika našeg vebsajta.

Kolačići treće strane

Ovo su kolačići koje postavljaju treće stranke, ili naši izabrani partneri. Oni ne sakupljaju i ne šalju Vaše privatne informacije. Onlajn upitnici ili čet uživo koji Vam omoguću da dobijete odgovore na sva Vaša pitanja samo su neke od korisnih usluga koje ovi kolačići aktiviraju. Mreže za reklamiranje koje koristimo takođe postavljaju kolačiće, koji im pomažu u prikupljanju korisnih informacija kako bi naše onlajn reklame postavili na najprikladniju poziciju.

Kolačići društvenih mreža

Da biste podelili određene strane našeg vebsajta, možete koristiti društvene mreže poput Fejsbuka i Tvitera, Korisno je znati da takve društvene mreže postavljaju sopstvene kolačiće, o čijim se pravilima o korišćenju kolačića možete informisati na njihovim vebsajtima.

Upravljanje kolačićima

Najpopulariniji veb pretraživači pružaju Vam opciju da upravljate kolačićima. Možete da izaberete da prihvatite ili odbijete sve kolačiće, ili samo pojedinačne tipove kolačića.

Šta se desi kada odbijete sve kolačiće?

Bićete u mogućnosti da koristitie neke delove našeg vebsajta, uključujući većinu stranica koje sadrže informacije o prospecto.rs proizvodima. Ukoliko odbijete sve kolačiće, određeni korisni delovi neće funkcionisati. Neće biti u mogićnosti da, na primer, koristite našu onlajn podršku ili obavite kupovinu. Pored toga, nećete biti u mogućnosti da se registrujete za prospecto.rs garanciju ili da se prijavtite na Vaš nalog.

Kako da upravljate kolačićma u različitim veb pretraživačima?

Za vise informacija o načinu upravljanja kolačića u osnovnim internet pretraživačima, posetite linkove naznačene ispod. Ove stranice nisu vebsajti prospecto.rs and i svi su na engleskom jeziku (većina njih ipak nudi opciju da birate između različitih jezika).

Za PC i Mac računare

Za mobilne uređaje

(Različiti Blackberry uređaji mogu da se razlikuju u skladu sa instrukcijama, ali link iznad svakako sadrži informacije o svim Blackberry uputstvima za upotrebu.) U slučaju da koristite pretraživač koji nije naveden, proverite prateću dokumentaciju ili onlajn podršku za vise informacija.

Niste sigurni koji pretraživač imate? Saznajte:

PC računar: Otvroite veb pretraživač i kliknite na “Help” u gornjem delu prozora za pretraživanje. Potom izaberite opciju “About”. Informacije o Vašem veb pretraživaču bi trebalo da se pojave na Vašem ekranu.

Mac computer: Otvorite veb pretraživač i kliknite na njegovo ime u gornjem delu ekrana (npr.”Safari” ili “Firefox”). Potom izaberite opciju “About”. Informacije o Vašem veb pretraživaču bi trebalo da se pojave na Vašem ekranu.

Mobilni uređaj: Proverite ime aplikacije koju koristite prilikom surfovanja Internetom.

Više informacija o upravljanju kolačićima

www.allaboutcookies.org je koristan izvor koji sadrži veoma detaljne informacije o kolačićima i metodama upravljanja njima.

U slučaju da želite da saznate kako da zaustavite preusmeravanje i profiliranje, posetite Network Advertising Initiative putem sledećeg linka www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Ne želite da dobijate kolačiće?

Ukoliko ne želite da koristite kolačiće ili da ih dobijate, prilikom posete prospecto.rs, možete takođe instalirati i Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Linkovi ka spoljnim vebsajtima

Molimo Vas da uzmete u obzir da prospecto.rs nije odgovoran za sadržaj spoljnih vebsajtova. Mi ažuriramo linkove na našem vebsajtu redovno, ali ponekad sadržaj spoljnog linka nije ažuriran.

3. Koje podatke sakupljamo i zašto.

Mi sakupljamo upotrebne podatke kao što su IP adresa Vašeg računara, vreme i datum, količinu prenesenih podataka, vebsajt sa kojeg ste došli na naš sajt, i informacije o operativnom sistemu i pretraživaču koji koristite.

Ovaj sajt koristi:

-          Fejsbuk i Google+ plug-ins (priključke):

Naš vebsajt koristi priključke sajtova društvenih mreža, naročito opciju “Like”. Vebsajt provajdera Facebook.com, Facebook Inc., 1601 South California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Priključci su obično označeni logom Fejsbuka..

Uz fejsbuk priključke, koristimo i Google+ priključke takođe. (provajder: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Objašnjenja vezana za Fejsbuk takođe se, uz određene razlike, odnose i na Google+. Ukoliko posetite naš vebsajt, Vaš ptretraživač će kreirati link ka Fejsbuk serverima i informacija će biti prenesena Fejsbuku, čak i ako niste prijavljeni na Vaš profil i uprkos činjenici da Vi zapravo niste aktivirali priključak kliknuvši na njega.

Ukoliko ste prijavljeni na Vaš Fejsbuk profil tokom posete našem vebsajtu, Fejsbuk može da Vam obezbedi pristup našem vebsajtu sa Vašeg profila. Ukoliko kliknete na “like” opciju, Vaš postupak će biti prenesen Fejsbuku i podaci će biti skladišteni tamo, tako da možete da podelite ono što Vam se sviđa sa Vašim prijateljima na Fejsbuku. Mi ne možemo da regulišemo prirodu i količinu podataka prenesenih putem Fejsbuka. Takođe, mi ne znamo tačno koji Vaši podaci su preneseni na Fejsbuk i u koje svrhe ih Fejsbuk koristi. Vaša IP adresa je prenesna i – po Fejsbuku – informacije o vebsajtu koji ste posetili, datum i vreme Vaše posete, i druge informacije o Vašem pretraživaču. Više informacija o Fejsbuku možete naći na http://www.facebook.com/help/?faq=186325668085084.

Ukoliko ne želite da fejsbuk poveže Vašu posetu sa Vašim Fejsbuk profil, morate se odjaviti za Vašeg profila pre nego što posetite naš vebsajt.

-          Facebook Connect

Facebook Connect je aplikacija koja našim korisnicma dozvoljava da interaktivno pristupe našem vebsajtu putem svojih Fejsbuk profila. Glavna funkcionalnost jeste u tome da našim korisnicima obezbedimo što jednostavniji pristup našem sajtu.

-          Facebook Custom Audience

 Facebook Custom Audience / poručena publika je vrsta publike koju mi kreiramo na osnovu naših već postojećih korisnika na Fejsbuku. Sa ovom poručenom publikom možemo da dosegnemo korisnike koje već znamo putem reklama na Fejsbuku.

-          DoubleClick

Google DoubleClick / dupli klik uslugu koristimo da bi izmerili efektivnost i učinak naših onlajn marketing kampanja. Dozvolite nam da Vam objasnimo kako ova usluga funkcioniše.

Na primer, DoubleClick koristi ID kolačića da sačuva informaciju o tome koja se reklama prikazuje na kojem pretraživaču.

Kada reklamu treba plasirati na pretraživač, DoubleClick može da iskoristi kolačiće sa pretraživača da proveri koje DoubleClick reklame su već dostavljene na taj pretraživač, čime se izbegava prikazivanje reklama korisnicima koji su te reklame već videli. Prikupljene poodatke o trećim strankama ne prodajemo, dok DoubleClick kolačići svakako ne sadrže nijednu privatnu informaciju.

-          Bilten

Da biste se prijavi na naš bilten, ne morate da kreirate profil, potrebna Vam je samo e-mail adresa.

Možete se odjaviti bilo kada, čime će Vaša e-mail adresa biti deaktivirana sa naše liste i više nećete dobijati naše biltene.

Ukoliko koristite e-mail, prospecto.rs može da iskoristi Vaš korisnički ID u kombinaciji sa Google Universal Analytics i Google Analytics da isprati i analizira stranice usluga koje posetite. Ovo radimo isključivo da bismo bolje razumeli kako koristite vebsajt i ostale usluge, te uvideli koja poboljšanja su nužna za sve prospecto.rs korisnike; i da prilagodimo naše poslovne i marketinške aktivnosti u skladu sa svim korisnicima uopšteno, te sa svakim korisnikom ponaosob. Google Analytics ne dostavlja bilo kakve privatne podatke prospecto.rs.

-         Google Adwords Conversion (Reklamiranje)

Praćenje konverzije je alat koji pruža informacije o tome šta se dešava kada korisnik klikne na reklamu onima koji su tu reklamu objavili – bilo da je korisnik kupio proizvod, prijavio se na bilten, kontaktirao poslovnicu, ili preuzeo aplikaciju. Kada korisnik izvrši radnju za koja se smatra vrednom pražnje, takva radnja se naziva konverzijom.

-          Google Analytics

Ovaj vebsajt koristi Google Analytics, veb analitičku uslugu plasiranu od strane Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne dokumente uskladištene u Vašem računaru, kako bi pomogao vebsajtu da analizira na koji način korinici koriste isti. Informacije o Vašem korišćenju vebsajta koje kolačići generišu biće prenesene i skladištene od strane Google na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama. U skladu sa time, voleli bismo da iskažemo da Google Analytics na ovom sajtu sadrži kod „gat._anonymizeIp();” koji garantuje anonimno beleženje IP adresa (IP maskiranje Kako bi zadržali anonimnost IP adresa koje posećuju ovaj vebsajt, Vaša IP adresa skraćena je od strane Google u okviru EU i EEA. Samo u izuzetnim slučajevima celokupna IP adresa prenosi se na Google server u SAD na kom se potom skraćuje.

Više informacija o Google pravilima privatnosti možete pronaći na ovoj adresi:: http://www.google.com/intl/co.za/policies/privacy/

-          Google Analytics za oglašavanje banerima – upotreba kolačića

Za korisnike koji koriste  usluge Google Analytics' Display Advertiser, poput remarketinga, DoubleClick kolačić treće stranke koristi se uz druge kolačiće objašnjene u ovom dokumentu samo zbog takvih usluga. Za vise informacija o ovom kolačiću, posetite odeljak često postavljanih pitanja Google Advertising Privacy.

-          Google AdSense

Google koristi usluge reklamnih kompanija kako bi postavio reklame kada ste na našem vebsajtu, dok se same reklame na sajtu postavljaju putem kolačića. Korisnici mogu da onemoguće upotrebu DART kolačića na Google ad, tako što prihvataju pravila o privatnosti mreže čiji sadržaj koriste. Ove kompanije mogu upotrebiti informacije o Vašim posetama ovom i drugim vebsajtima (neuključujući Vaše ime, adresu, email adresu, ili broj telefona) kako bi reklame ubuduće bile generisane u skladu sa proizvodima i Uslugama koje Vas interesuju. Za vise informacije, kliknite ovde.

-         -          Google Analytics for Display Advertisers – upotreba kolačića

Za korisnike koji koriste  usluge Google Analytics' Display Advertiser, poput remarketinga, DoubleClick kolačić treće stranke koristi se uz druge kolačiće objašnjene u ovom dokumentu samo zbog takvih usluga. Za vise informacija o ovom kolačiću, posetite odeljak često postavljanih pitanja Google Advertising Privacy.

-          Google Syndication

Google Syndication je domen u vlasništvu kompanije Google koji koristimo za skladištenje učitavanje sadržaja reklama i drugih resursa koji su u vezi sa reklamama za Google AdSense i DoubleClick. Platforma ne koristi nikakave metode praćenja sa korisnikove strane.

-          Google Tag Manager

Google Tag Manager je alat koji konsoliduje tagove na našim veb-sajtovima jednim delićem koda i omogućava nam da kontrolišemo sve sa veb interfejsa. Google Tag Manager je napravljen da isprati naše potrebe za tagovanjem, i radi sa google-ovim i ne google-ovim tagovima za veb-stranice.  

-          Remarketing.

Ovaj sajt koristi ponovno oglašavanje uz pomoć Google Analytics. Pomaže nam da vam prikažemo relevantne reklame koje su bliske vašim interesovanjima van našeg veb-sajta. Ovo se radi uz pomoć kolačića. Možete odbiti kolačić DoubleClick tako što ćete posetiti Google stranice za upravljanje reklamama.

-          Hotjar

Koristimo Hotjar servis da bismo razumeli kako korisnici upravljaju pojedinačnim stranicama na našem sajtu. Alatka ne prikazuje IP adrese naših korisnika unutar interfejsa koji omogućava da svi podaci o posetiocima ostanu anonimni.

4. Nema prenosa trećim stranama.

Prospecto Group ispunjava sve potrebne tehničke i organizacione uslove koji se tiču sigurnosti korisničkih podataka na ovom veb-sajtu. Vaši podaci se koriste samo za potrebe organizacije i nisu dostupni trećim stranama.

Prospecto Group ne deli vase lične podatke, naročito mejl adrese trećim stranama bez vašeg pristanka.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" u cilju bolje usluge za posetioce, u skladu sa pravilima upotrebe "kolačića". Korišćenjem ovog sajta Vi ste saglasni sa tim pravilima. Ako želite da saznate više o "kolačićima", pročitajte "Cookies politika". Saznajte više

Shvatio